top of page
Logo_met_boog_web_452x370px2A.png

Visie

 

​Bij Kyra hebben we als doelstelling opvang te bieden die goed aansluit bij de situatie thuis. De opvangruimtes zijn gezellig en knus, met warme kleuren en veel hout en zo ingericht dat de kinderen er vrij kunnen bewegen en spelen. Net als thuis spelen de kinderen binnenshuis en in de tuin, maken we dagelijks een wandeling, hebben we plekjes voor slaap en rust,

We vieren feest op bijzondere dagen en genieten we van verhaaltjes en liedjes.

Kleine kinderen gedijen het best als de dag volgens een vast ritme verloopt. Het ritme geeft houvast en de kinderen voelen zich veilig en geborgen. Behalve een dag-ritme is er een jaarritme, dat wordt beleefd in het wisselen van de seizoenen en de jaarfeesten die daar bijhoren en met de kinderen klein worden gevierd. Dit doen we door te zingen en verhaaltjes te vertellen; door broodjes te bakken en te knutselen; en door in de natuur kleine schatten te zoeken die we meenemen voor op de seizoenstafel. 

 

Seizoenstafel.jpg
Specht_2_398x503px.png

Voor de ontwikkeling van het kind is de houding van de leidster van groot belang. De leidster dient gericht te zijn op het liefdevol en met aandacht begeleiden van de groep en het individuele kind. De (pedagogische) relatie die de leidster heeft met het kind moet, naast respectvol en affectief, bewust zijn van eigen normen en waarden. Onze pedagogische visie staat beschreven op de documenten pagina. 

Thee_drinken.jpg
bottom of page